luni, 29 septembrie 2008

Targoviste-altu’ ca tine nu-i

Bun, trebuia ca Papadia, dupa ce s-a plimabt prin locuri vazute si nevazute, a admirat civilizatii necunoscute plaiului romanesc si a avut deosebita placere de a purta o conversatie normala, fara sa intalneasca expresii gen ‘baga-mi-as, dregea-mi-as, facea-mi-as’, sa isi intoarca privirea si spre locul de bastina: frumosul nostru orasel, care curand va adaposti si un mall, vai de mamele noastre
Asa. Targoviste… Cine, ma? Unde pana porcului meu finlandez mai e si asa? Ca de, suntem romani si la noi nu se poarta istoria, geografia, sau mai stiu eu ce. La noi se poarta maneua si mertanu Mda, prea multe pretentii pe capul meu.
Revin. De ce ma incanta pe mine oraselul nostru de provincie? 1. Nu ma incanta. 2. Nu ma incanta. Poate doar ma uimeste in fiecare zi prostia care se revarsa pe strazi, inundand tot ce-I iese in cale. Pana si instituiile de formare a tinerilor targovisteni-adica scolile. Trecem peste. Alta data:D
Conform zicalei “Ca la noi la nimenea”(a se observa aceeasi balacarire glorioasa a limbii nationale) , Targoviste incearca sa se mentina pe primele pozitii in topul celor mai idiot organizate/ conduse/ puii mei de maimuta cracanata /sau ai altora, orase. Pai de ce? Pai nu de rochizte roz si sclipici.
Poate sunt eu proasta/tampita/ce vreti voi, dar mie nu mi se pare logic ca ‘ziua-n amiaza mare’(adica pe la 15:00 si in luna iulie) luminile din parc sa fie aprinse. Nu le aprindeti seara, ca de, n-aveti fonduri, da ziua sa le tineti. Bre, trezirea! Lulu se bucura de lumina voastra artificiala in creierii zilei. Da unde nu-I minte, n-ai cu cine, dom’le.
In acceasi categorie a lucrurilor inutile intra si functionarea fantanilor arteziene pe timp de ploaie. Bre, iar(tot timpul) dormiti in post? Alooo, PLOUA! Sau poate nu stiti ce actiune denumeste acest verb. Sa va explic, adica sa va explice dexu’, rozu’ lui sa nu puneti mana pe el, ca va arde, cum arde tamaia pe nenea rosu si cu coarne( prin descrierea asta eu vad un barbat inselat care are probleme cu vasoconstrictia, da altii il numesc dracu…)Revin, iote, bre: “PLOUÁ, pers. 3 plóuă, vb. I. 1. Intranz. impers. A cădea, a curge ploaia. ♢ Expr. A ploua cu găleata (sau ca din cofă) = a ploua foarte tare, cu picături mari şi repezi. Plouă de varsă = plouă foarte tare. A ploua ca prin sită = a ploua mărunt şi des; a cerne, a bura. Parcă tot îi ninge şi-i plouă, se spune despre o persoană posomorâtă şi mereu nemulţumită. (Fam.) A se face că plouă = a da impresia că nu observă un lucru sau un fapt neplăcut. ♦ Tranz. impers. A cădea ploaia asupra cuiva sau a ceva; a uda. 2. Tranz. şi intranz. P. anal. A cădea (de sus) sau a lăsa să cadă ceva în cantitate sau în număr mare şi în mod neîntrerupt. [Pr.: plo-ua] – Lat. plovere (= pluere).”. Acum vazurati si ce boraste nenea Dexu’. Ma bucur ca v-am putut ajuta macar putin sa va imbogatiti vocabularul
O alta chestie care ma calca pe motul de la basca e incercarea de a inlatura orice instituie de cultura din orasu’ asta. Bravo, frant! Stiti ce? Daramati teatre, darmati biblioteca, daramati tot si inlocuiti-le, de preferat, cu case dă discuri unde sa ne ‚aoleasca fără număr’ un viitor copil minune. O sa fim un oras de cocalari si cocalarite, ca si asa e impanzit cu d-astia. Se inmultira toti peste noapte.:|
Iote ca imi si cazura 2 petale de la atata aruncat cu castane. Aruncat PE BUNA DREPTATE cu castane. Tot in acelasi registru ‘ia-ma, Doamne, stinge-mi neamu’ se integreaza perfect si tona de draci pe care o capeti incercand sa faci slalom printe masinile(nu printe cretini. Ba da si aia) expuse pe platou. Adevaru’ e ca Targocistea are nevoie sa-si arate potentialul. Si cum sa faci cel mai bine acest lucru?Simplu: trantesti un show-room fix in mijlocu’ orasului.
Dar acei minunati dracusori nu-I capeti doar din motivul asta. Eu, ca o ienafitoasa ce mi-s, vreau carti. Da, frate. Vreau carti. Mi-s tocilara, mi-s ce vreti voi, da eu vreau carti. Si unde e normal sa te duci sa cumperi carti? La librarie, evident. Te duci la librarie. Dupa cautari indelungate iti faci curaj sa intrebi, foooarte politicos( in ciuda eventualelor scarbe de vanzatoare) de cartea X. Si ti-o tranteste:”N-avem’. Bun, nu-I nimic.Ceri alta. Evident, nici p-aia n-o au. Si tot asa. Pe toate omizile lesbiene, daca te duci sa ceri o carte normala, se uita lumea la tine ca programatoru’ in lanu’ cu bostani. In schimb, daca ceri Sandra Brown sau mai stiu eu ce, is in stare sa-ti spuna si tota biografia autoarei. Ce UAMENI!
Dar asta e. Ne resemnam, bagam capu’ in nisip si gata. Da’ nu putem. De ce? Pai in primul rand, ne impiedica pavelele. In al doilea rand, mai exista persoane care s-au trezit si inca mai spera. Papadia le multumeste pentru acest lucru.:) Si le mai multumeste tuturor persoanelor care nu-si profaneaza auzul cu copii mutanti, a caror epiderma e alcatuita din aur, argint, alama si nu isi mutileaza campul vizual cu ajutorul scrierilor mentionate mai sus.


Să trăiţi! REŞPECT, DOM’LE, REŞPECT!

14 comentarii:

purcica.obosita spunea...

DE DATA ASTA AI FOST INDULGENTA RAU!

Papadia Constipata spunea...

stiu...:-"
Am inceput sa ma caiesc pentru pacatele mele=))=))=))=))
De aceea am zis sa nu arunc decat cu castane si nu cu altceva mai mult sau mai putin dragut si frumos mirositor:D

purcica.obosita spunea...

Trebuie sa fie ceva mai mult de-atat..... Zi-mi repede in ce zodie esti ca sa-ti calculez ascendentul si zi-mi eventual ce temperatura aveai la ora 16:52. Cine stie ?! poate chiar reusesc sa gasesc o explicatie logica (logica,in capul meu!) pt care nu ai "oferi" celorlalti EXACT ceea ce merita!

Papadia Constipata spunea...

=))=))=))=))=))=))
105 si inca mai fierb...
Trebuie sa recunosc: nu am scris tot ce doream sa scriu in articol. Daca as fi facut asta, ar fi aratat cam asa: "******si mama********maimute***colanti roz***** sa-i rapeasca extraterestrii si sa le planteze alge in nas si -n locuri mai greu accesibile***!!!"
Acum are logica?:D

purcica.obosita spunea...

ASTA-I PAPADIA PE CARE O CUNOSC EU (si sunt mandra de asta!)! Asa da, acum inteleg TOT!
Acum totul a revenit la normal...intreaga mea existenta este la fel de mizerabila, dar macar sunt inconjurata de oameni cu capul pe umeri... Inca mai am la ce sa sper!
Multam.

Papadia Constipata spunea...

ma bucur. In starea in care ma aflu acum as putea scrie un intreg roman despre cat de m**** is targovistenii si despre inceputul unei vieti mai mizerabile decat ma asteptam. Dar nu-i nimic. Daca lumea zice nu, eu zic da>:) Si gata!
Cum mizerabila?8-> Off, off, mai, mai 8->

penis de balena spunea...

Am auzit azi o chestie noua: cica vor sa faca si McDonalds in targoviste=)))))
sunt curioasa unde o sa le faca pe toate:-?....
si am observat ca s-a cam umplut orasu de casino'uri si d'astea cu jocuri de noroc:-L...ceva mai inteligent pt orasu asta n'au putut sa faca...asta e..atat ii duce capu'...

Papadia Constipata spunea...

Exact! Maine ne trezim si cu un cabaret! Oficial, nu d-asta ascuns prin nu stiu ce blocuri din nu stiu ce micro;)

Ce urat... Nu?

Anonim spunea...

Si sa nu uitam de tipele "dragute" de la biblioteca. Te duci si tu ca un om normal acolo , te ratacesti printre rafturile prost organizate si nu gasesti cartea dorita. Intrebi frumos daca o au si ti se raspunde " da' ce fetito , nu stii sa cauti bine? ia uita-te pe randul cutare" :|:| Mda tanti multumesc de ajutor , sigur o sa ma rog pentru tine la biserica.

Papadia Constipata spunea...

lappi,
Asa e , mama!
Pe bune-parca iti vine sa le dai 2 in cap! " Mda, uite asa se incurajeaza cititul"
Tanti, (ca "doamna" nu meriti) daca ai citit mătăluţă cat am citit eu(si nu ma pot lauda cu tone de literatura la activ, dar exista ceva acolo) , atunci da, iti dau dreptate! Da asa? Te bagi si tu ca musca in behindu' calului, sa-i intri pe sub piele copilandrului aluia. Pedofilo!!!(alta)

N-am vazut asa ceva. Oras ca al nostru nimeni n-are!

Anonim spunea...

Tipa aia e frustrata ca toti cititorii se duc la baiat si nu la ea.Buuuu!

Uite aici o intamplare care m-a lasat :| M-am dus frumos intr-o zi la posta sa trimit o scrisoare in Austria. Posterita se uita la plic,ridica ochii spre mine si ma intreaba:
"Austria e in Europa?"
Mai cucoana mai pune si tu mana pe un atlas. Trebuia sa-i spun "Nu, e pe langa Botswana"

Papadia Constipata spunea...

lappi,
Sa inteleg ca faceai aluzie la moneda acestei tari?=))=))=))=))=))=))
Da, numa' idioti in orasu' asta...
Si da, aia chiar e frustrata. Da nici nu ma mir... E relativ normal ca o elva de liceu sa prefere compania tipului. Doar daca nu au defilat pe la Gay Fest(a se intelege ca nu am nimc impotriva acestei manifestari-eu mi-s PRO GAY)
Cine stie? Daca tipa e "geloasa", atunci e "naspix"... Daca se da la mine?=))=))=))

Anonim spunea...

De la tipa aia ma astept la orice =))daca saraca nu a avut parte de "sport" in ultima vreme si acum ca l-a gasit pe saracul baiat ......

Eu in locul lui fugeam de mult de acolo.

Botswana are o moneda extrem de interesanta. Numele monezii inseamna "ploaie" :D

Papadia Constipata spunea...

Da... ma intreb ce inseamna pentru aia din Croatia:-?
=))

Well, nu-s eu bufnita atotsiutoare si nici nu vreau sa fiu in tema cu acest subiect=))(referitor la bibliotecara si la "conditia ei fizica")
Cum ar zice un om inteligent, adica Lorena Lupu: MI SE FALFAIE GLORIOS! punct!